Talen nl/en
  • Kololo Game Reserve on Facebook
  • Kololo Game Reserve on Youtube
  • Kololo Game Reserve on Instagram
  • Kololo Game Reserve on Trip Advisor
Boek nu
direct online
je verblijf!
Boek nu

Verhalen

Geschiedenis

Het verhaal van Kololo

De geschiedenis van Kololo gaat terug naar het begin van de 20e eeuw, 1910 om precies te zijn. In de loop van de jaren is er natuurlijk veel gebeurd. En die historie is natuurlijk rijk aan verhalen. Hoe Kololo zich van een boerderij naar de vier-sterrenlodge van vandaag ontwikkelde. Hoe Welgevonden is ontstaan. Maar er zijn natuurlijk ook verhalen van mensen van nu: van gasten, van rangers, bloggers en vloggers. Die verhalen hebben we hier verzameld. En we voegen steeds nieuwe verhalen toe. Want meer weten over de plek waar je verblijft maakt die plek nog interessanter en spannender. En Zuid-Afrika blijft boeien, iedere dag weer.

Owners of Kololo
Restaurant
Lion
Restaurant
Game drive welgevonden
Rangers

Onze rangers zijn de beste vertellers

Op Kololo werkt een team van gekwalificeerde rangers die onze gasten begeleid op wandelingen en game drives.

Onze rangers gaan dagelijks op gamedrives en bushwalks. Niet wetende wat de dag brengt, welke interessante dieren zij tegen zullen komen of welke spannende momenten zij zullen beleven. In onze blog vertellen de rangers van Kololo de beste verhalen (jagende leeuwen, vechtende olifanten), geven de interessantste observaties (stekelvarken, aardvarken), en delen andere interessante gebeurtenissen met nuttige achtergrondinformatie.

De ranger diaries worden gepubliceerd in het Engels. Artikelen worden niet altijd toegewezen aan een ranger omdat we vaak werken met (permanente) freelance gidsen i.v.m. de wisselende bezetting in het hoog- en laagseizoen.

Hippo
Reception
Reception with giraffe
Game Drive
Duurzaamheid

Fair Trade Tourism en meer!

Kololo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We zijn trots op onze certificering door Fair Trade Tourism. Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Maar we willen verder om onze voetafdruk steeds kleiner te maken. Met water, energie en afval wordt steeds groener omgegaan en er zijn vergevorderde plannen om volledig op solarenergie over te gaan. We besteden ook veel aandacht aan de community. Denk hierbij aan gezondheidszorg, werkomgeving en benefits zoals een pensioenvoorziening. In Vaalwater zijn we een belangrijke sponsor van Waterberg Welfare Society. Mensen, natuur en dieren in goede balans, dat is wat we hiermee nastreven terwijl we tegelijk ons uiterste best doen om onze gasten een onovertroffen safaribeleving te geven.

Research & Volunteer Program

Volunteer at Kololo: come and contribute to our conservation efforts!

Kololo has introduced the Kololo Research & Volunteer program. (Program is in English, hence the English description)

Zebra
Research Volunteer
Zebra

Aanbiedingen

Korting op uw safari?

Bekijk onze aanbiedingen

Beschikbaarheid & boeken

Bekijk de beschikbaarheid en boek uw verblijf bij Kololo Game Reserve

Online boeken