Talen nl/en
  • Kololo Game Reserve on Facebook
  • Kololo Game Reserve on Youtube
  • Kololo Game Reserve on Instagram
  • Kololo Game Reserve on Trip Advisor
Boek nu
direct online
je verblijf!
Boek nu
pakket

Pearls of Limpopo

Pearls of limpopo
Pearls of limpopo
Pearls of limpopo
Informatie

Bijzondere lodges in Limpopo

Kololo maakt deel uit van de Pearls of Limpopo: een collectie bijzondere lodges in Limpopo. In de mooiste en avontuurlijkste provincie van Zuid-Afrika kunt u zelf een reis samenstellen waarin u Big Five, wildlife, natuur, cultuur en Werelderfgoed kunt combineren. Eén van de lodges ligt vlak over de grens in Botswana. Elke lodge is uniek, heeft een bijzondere ligging en biedt een grote variatie aan activiteiten.

De lodges zijn allemaal 4 sterren en dus van hoge kwaliteit op het gebied van gastvrijheid, comfort en service.

Natuurlijke schoonheid: cultuur en wildlife

Limpopo, de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika waarin ook Kololo gelegen is, is een van de mooiste gebieden van het land. Het is het echte Afrika: een gebied met veel contrasten, variërend van het echte bushveld tot de majestueuze bergen, prehistorische inheemse bossen, ongerepte wildernis en mystieke culturele bestemmingen. Limpopo is rijk aan natuurlijke schoonheid: cultuur en wildlife, inclusief de Big Five. En aan de overkant van de Limpoporivier, net over de grens in Botswana, ligt een ander, even indrukwekkend natuurlijk fenomeen, Tuli genaamd. In deze gebieden zijn de Pearls of Limpopo gelegen. Een collectie onafhankelijke en relatief kleine lodges die elk iets unieks te bieden hebben: in locatie, aan activiteiten en/of ligging en bijzonderheid van de lodge zelf. Met een tour langs deze lodges met een eigen huurauto wordt u volledig ondergedompeld in de schoonheid van de cultuur, natuur, wildlife, Big Five en Werelderfgoed. Elke lodge biedt weer een nieuw avontuur. Kijk op pearlsoflimpopo.com en combineer uw reis naar Kololo met andere fantastische verblijven in Limpopo.

Ervaringen van bezoekers:

Familie Bunschoten:

“Het was een onvergetelijke reis en we hebben het op alle locaties enorm naar onze zin gehad. De ontvangst was overal hartelijk, de verzorging uitstekend en de locaties fantastisch… Bij Madi a Thava heeft Aart ons een prachtige tour door Vendaland gegeven, helemaal afgestemd op onze wensen. Bovendien heeft hij ons heel veel verteld over Zuid-Afrika, wat heel interessant was. We kregen hier het huis tegenover de expositieruimte, ook een leuke verrassing. In Kololo hadden we King Fisher en kwam het wild door de voortuin. Wat een ervaring! De olifanten van Welgevonden stonden af en toe aan de andere kant van het hek. De slagroom op de taart was Leshiba: een paradijs! We kregen de luxe accommodatie en ik heb genoten van het bad! Ook de voetmassage van Nancy was heerlijk… Al met al een zeer geslaagde vakantie, die we anderen zeker zullen aanbevelen!”

Familie Dirksen:

“Kololo & the Pearls mijn droomreis….

Ik had er reuze zin in, onze eerste reis naar Zuid Afrika. Enthousiaste verhalen gehoord van verschillende mensen, maar zelf nooit op Safari geweest. Voor de eerste keer maakten we misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar we hadden hele goede verhalen gehoord over Kololo en wees eerlijk; de folder doet je het water in de mond lopen,dus boekten we een week Kololo en aansluitend de Pearls of Limpopo. “Maar” 2 weken volgens velen.

Aangekomen in Johannesburg, bleven we de eerste nacht in het City Lodge Hotel. Helaas was er geen 3 persoonskamer, zoals we hadden gevraagd en was de Chicken King iets minder royaal dan de naam doet vermoeden, maar verder was het er prima en op loopafstand van de terminal, dus lekker makkelijk om even bij te komen, zodat we fris en bij daglicht de reis naar Kololo konden aanvangen met de huurauto.
Bij de Spar in Vaalater nog even inkopen gedaan, maar dat bleek niet nodig. De chipszak die we toen kochten is uiteindelijk in Nederland pas opgegeten, want we werden super verzorgd!

We werden hartelijk ontvangen met een gezellig drankje. Alle aandacht voor ons. De bagage werd naar het huis gebracht, we kregen een drankje in het restaurant, waar we genoten van het prachtige uitzicht. Een uur laten hadden we de eerste van onze gamedrives. Geweldig! We zagen veel witte neushoorns en dan te bedenken dat er nog maar 10.000 van op de wereld zijn! Zo volgden de dagen zich op. Gamedrives die altijd even werden onderbroken voor een hapje en een drankje. We hebben ook paardgereden bij Savannah horsetrail. De transfer werd verzorgd door Kololo. Net zoals de olifantenrit die je kon maken. Een telefoontje en alles werd geregeld. Wat een service! Toppunt was wel de picknick. We hadden bedacht dat het leuk was om in de rivier te picknicken in plaats van te lunchen in het restaurant. En daar kwam de jeep met een koelbox vol lekkere hapjes en een box met lekkere drankjes…. Wat een verwennerij en als klap op de vuurpijl een braai bij het huis, met 3 soorten vlees, salade en aardappeltjes. Geweldig!!!!

Na een week zo in de watten gelegd te zijn, viel het afscheid best zwaar. We genoten nog 1x van de geweldige buitendouche en toen op naar Mahdi a Thava.

Een welkome afwisseling. De Nederlandse eigenaar en zijn vrouw doen veel voor de lokale bevolking. Hier ontdekten we dat de donkere afrikaanse mensen inderdaad Afrikaanse namen hebben ( we vonden het zo raar dat iedereen van die engelse namen hadden) en ze bij deze lodge ook trots mochten gebruiken! De kinderen van de medewerkers speelden met onze dochter en we leerden veel over de cultuur, kunst en de gevolgen van vele jaren van apartheid.

De volgende lodge was Mopane Bush Lodge. De kokkin daar was super! We werden onthaalt met een lunch. Deze lodge was enerzijds gamedrives (we zagen hier onze olifant) en anderzijds ook cultuur (rotstekeningen en Mapungubwe park). De lodges waren prima. Precies wat je nodig had. Bijzonder bij deze lodge was het avondeten rondom het vuur, waarbij je in een stoel zat en je een eigen tafeltje kreeg!
En inderdaad, 2 weken vliegen voorbij, dus de laatste pearl…. Leshiba. Een klein paradijsje. Hier hebben we gewandeld, wel onder begeleiding, en 1 gamedrive gemaakt, maar vooral nagenoten van een fantastische reis! En niet alleen wij, want we hadden onze dochter van 10 meegenomen, ze heeft het nog over deze schitterende reis! Achteraf besefte ik me pas hoe fijn het is als je een lodge hebt wat op een gebied staat met “ongevaarlijk” wild, zodat je dochter lekker kan proberen de Kudu’s te voeren of een stukje kan mountainbiken!

Kortom een aanrader voor jong en / of oud!

Familie Dirksen”

 

Big 5, wildlife, natuur, cultuur en Werelderfgoed