Talen nl/en
  • Kololo Game Reserve on Facebook
  • Kololo Game Reserve on Youtube
  • Kololo Game Reserve on Instagram
  • Kololo Game Reserve on Trip Advisor
Boek nu
direct online
je verblijf!
Boek nu

Frequently Asked Questions

Voorbereiding

Heb ik inentingen nodig om naar Kololo Game Reserve te gaan?

Nee, u hebt geen inentingen nodig. Voor een persoonlijk advies vraag uw huisarts of ga langs bij uw lokale GGD.

Moet ik malariatabletten slikken als ik naar Kololo Game Reserve ga?

Nee, u hoeft geen malaria tabletten te slikken. De Waterberg biosfeer, waar Kololo in ligt, is al meer dan 100 jaar malaria vrij. De reden hiervan is dat het Waterbergplateau op meer dan 1400 meter ligt, waardoor de malariamug niet kan overleven in deze regio. Voor persoonlijk advies vraag uw huisarts of ga langs bij uw lokale GGD.

Reizen in Zuid-Afrika

Wat voor voltage is er in Kololo Game Reserve?

Zuid-Afrika gebruikt hetzelfde voltage als Europa, een verloopstekker kunt u kopen in de receptie.

Hoe kom ik daar?

Klik op  Vervoer & Routebeschrijving naar Kololo  voor de routebeschrijving.

Wat is het beste seizoen om te gaan?

In tegenstelling tot Centraal Afrika kent Zuid-Afrika wel vier seizoen, waarin ook elk seizoen zich weer kenmerkt. Het voorjaar (september tot november) is een ideaal seizoen om het wild te ‘spotten’ omdat de ‘bush’ dunner is geworden door de droge wintermaanden. Het groene gras komt overal omhoog. Het weer is droog en warm met temperaturen tussen 22 – 28°C overdag en 12 – 17°C in de avond.

De zomer (december tot februari) is normaal warmer en regenachtig. Het regent echter niet aan een stuk door, het zijn korte krachtige buien meestal in de late middag of in de avond. Het voordeel van de zomer is dat je de ‘bush’ ziet veranderen in groene oase. De temperaturen variëren van 25 – 35°C overdag tot ongeveer 15 – 20°C in de avond. Februari is de heetste maand. Overdag in de schaduw en in de vroege avond is het aangenaam.

De herfst (maart tot mei) is de beste periode als u op zoek bent naar gemiddelde temperaturen, tussen de 22 en 28°C overdag en ongeveer 10 en 15°C in de avond. De ‘bush’ is nog steeds mooi groen. In mei en juni vallen de bladeren van de bomen en wordt het gras goud geel. In mei is het nog steeds warm genoeg, ’s avonds een trui aan doen is wel nodig.

De winter (Juni tot augustus) is zeker een van de beste seizoenen om op ‘foto safari’ te gaan. Het is een droge en koele periode. De grassen zijn bijna compleet afgestorven en er zijn geen bladeren meer aan de bomen. Het wild is makkelijker te vinden, zelfs de wat schuwere dieren hebben in dit seizoen moeite om zichzelf te verstoppen. De avonden zijn fris, u kunt nu lekker in het restaurant rond het knisperende haardvuur zitten. De temperaturen variëren van 18-25°C overdag tot 5-10°C in de avond.

Prijzen & Boeken

Hoe kan ik mijn reservering betalen?

U kunt uw boeking zowel met creditcard als via een overboeking betalen (ook bij boeking via het Nightsbridgesysteem op onze website). Indien uw boeking via onze lodge loopt, ontvangt u bij de voorlopige boekingsbevestiging onze bankgegevens waarmee u het geld over kunt maken. Indien u met creditcard wilt betalen stuurt de lodge u een creditcard autorisatie formulier betalingslink toe. Gelieve uw reserveringsnummer en de naam te vermelden bij de betaling.

Hoe kan ik boeken?

U kunt uw accommodatie bij Kololo gemakkelijk boeken via onze website of stuur een e-mail naar info@kololo.co.za.

Over Kololo

Hoe laat moet ik in- en uitchecken?

Check–in: vanaf 14:00 tot 20:00 uur op de dag van aankomst. Late check-in tot 20:00 mogelijk mits vooraf besproken met de lodge.
Check-out: voor 10:00 uur op de dag van vertrek.

Wat zijn de openingstijden van het restaurant en de bar?

Het restaurant is geopend voor het ontbijt van 8:00 tot 10:00, de lunch wordt geserveerd van 12:00 – 14:00 en u kunt van ons diner genieten van 18:00 tot 21:00. U bent de hele dag van harte welkom in de bar. Hier kunt u een drankje drinken terwijl u geniet van het mooie uitzicht.

Mag ik mijn eigen auto gebruiken om een game drive te maken op Kololo Game Reserve?

We hebben een strikt beleid wat betreft dit onderwerp: het is niet toegestaan voor gasten om hun eigen voertuig te gebruiken voor een safari-ervaringen op ons grondgebied. Wij bieden onze gasten game drives aan met onze safarivoertuigen. Als u hiervan gebruik wilt maken, informeer ons dan en we zullen een game drive voor u regelen.

Als ik mijn chalet of villa boek op basis van self-catering, moet ik dan mijn eigen braai meenemen?

Nee, u hoeft niet uw eigen braai mee te nemen. Al onze villas en chalets hebben een volledig ingerichte keuken en braai faciliteiten voor het chalet.

Wat is het verschil tussen self-catering en halfpension?

Als u een boeking heeft gemaakt op basis van halfpension betekent dat, dat u kunt ontbijten en dineren in ons restaurant. Self-catering betekent dat het ontbijt, lunch en diner niet bij de prijs is inbegrepen. Als u een reservering heeft gemaakt voor een self-catering villa of chalet betekent dit dat u een eigen keuken met kookgelegenheid en een koelkast ter beschikking heeft.

Omgeving

Ik blijf voor een langere periode op Kololo, zijn er excursies of andere bezienswaardigheden in de omgeving?

Ja, die zijn er, ga naar activiteiten in de menu balk. Hier vind u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Vraag de receptioniste ter plaatste voor een lijst met alle excursies en tarieven die wij aanbieden aan onze gasten.

Waar ligt Kololo Game Reserve?

Kololo Game Reserve is gelegen in het mooie Waterberg gebied in de noordelijkste provincie van Zuid-Afrika: Limpopo. De dichtst bijzijnde stad is het kleine stadje Vaalwater op de R33 van Nylstroom naar Lepalale. Hier vindt u onder andere een pinautomaat, een goed gevulde supermarkt, apotheek, benzinestation en kleine restaurants. Een deel van het mooie Kololo Game Reserve is geïntegreerd in Welgevonden Game Reserve. Dit is een Big Five Game Reserve van 34.850 hectare. Kololo organiseert game drives naar Welgevonden waar u de Big Five kunt bekijken.

Wat betekent; ‘game’, ‘game drive’, ‘game reserve’, en ‘big-five’?

Al deze termen komen uit het Engels en vinden hun oorsprong in de jacht. De Engelsen noemen wild ‘game’ dus een ‘game drive’ is Engels voor jeepsafari. Een ‘game reserve’ betekent dus letterlijk, wildreservaat. De term ‘big-five’ is ook door de Engelse jagers bedacht, het zijn namelijk de 5 gevaarlijkste dieren om op te jagen, omdat ze veel slachtoffers onder de jagers maken. De Big Five zijn: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel.

Faciliteiten

Moet ik mijn eigen mountainbikes meenemen?

U hoeft niet uw eigen mountainbikes mee te nemen. We hebben verschillende mountainbikes op Kololo en u bent vrij om hier gebruik van te maken. Denk er echter wel aan dat het gebruik van de mountain bikes geregeld wordt volgens het principe first come, first serve. In drukke periode kunnen we dus niet altijd garanderen dat u te allen tijde gebruik kunt maken van de mountainbikes wanneer u dat wenst.

Zijn er wandelpaden op Kololo?

We hebben 5 wandel- en fietspaden. Het team van Kololo informeert u graag over deze paden. Aangezien wij geen “gevaarlijke” dieren hebben, kunt u vrij rond lopen en genieten van de natuur, het uitzicht en het wild op ons terrein. Desondanks blijven het wel wilde dieren.

Is er een zwembad? En kan ik er gratis gebruik van maken?

Ja, we hebben een zwembad, met een mooi dek eromheen. Vanaf het zwembad heeft u uitzicht op delen van het Big Five Welgevonden Game Reserve. Er zijn ligbedden beschikbaar waar u kunt genieten van een drankje naast het zwembad. Het gebruik van het zwembad is gratis.

Is er een supermarkt of winkel aanwezig op het park?

Nee, op Kololo Game Reserve is geen supermarkt of winkel aanwezig. Voor een drankje of een tussendoortje kunt u terecht in het restaurant. Wel is er een souvenirwinkel waar ook kleine snacks en frisdrank worden verkocht.

Is er TV en radio aanwezig in de huisjes?

In de meeste chalets en villas is geen radio/tv aanwezig. U kunt genieten van de ‘Bush TV’. Alleen in Kings is een TV aanwezig.

Zijn er kluisjes in de huisjes aanwezig?

Ja, alle chalets op Kololo Game Reserve hebben een kluisje.

Is er een waterkoker in de huisjes?

Ja, alle chalets en villas beschikken over een waterkoker en een plateau met koffie en thee.

Zijn er haardrogers aanwezig in de huisjes?

Ja, alle chalets en villas beschikken over een haardroger.

Hoe kan ik betalen op Kololo?

U kunt op Kololo zowel cash (alleen Zuid-Afrikaanse Rand, geen Dollars en Euro’s), met pinpas (Pinpas dient wel geactiveerd te zijn voor “wereld”betalingen) als met creditcard betalen. We accepteren op Kololo alleen Visa en Mastercard. In het nabijgelegen dorpje Vaalwater (35 km) is een geldautomaat waar u met uw Europese pinpas kunt pinnen. Alle tarieven zijn genoteerd in Zuid-Afrikaanse Randen en inclusief BTW.

Kan ik internetten op Kololo?

Vanuit de receptie, het restaurant en alle accommodaties kan gebruik gemaakt worden van draadloos internet. Houd u er aub rekening mee dat u in Afrika bent en deze service niet altijd werkt.

Ben ik telefonisch bereikbaar op Kololo?

U kunt met uw Nederlandse mobiel bellen en gebeld worden in Zuid-Afrika. Er is op het Kololo Game Reserve echter geen mobiel bereik, behalve in en rond de receptie.

Over Welgevonden Game Reserve

Mogen kinderen mee op game drive in Welgevonden Game Reserve?

Kinderen van alle leeftijden mogen mee op Game Drive naar het Welgevonden Big 5-gebied. Maar de ervering leert dat niet alle kinderen klaar zijn voor zo’n lange rit. Om veiligheidsredenen en het comfort van onze gasten moeten ze tijdens de rit het geluidsniveau tot een minimum beperken. Onze rangers zijn gekwalificeerd om te beoordelen of uw kleintje de uitdaging aankan.

Indien onze rangers besluiten dat hij of zij niet mee kan op game drive in Welgevonden, bieden we speciale Kids safari’s op Kololo aan. Kinderen gaan met een ranger mee (indien gewenst met ouders), en leren over diverse aspecten van de bush, zoals tracking, survival of de identificatie van uitwerpselen (echt waar!).

Als alternatief kunnen we de mogelijkheid bekijken om een game drive in Welgevonden buiten de reguliere tijden te organiseren. Daarnaast behoort ook een privé-gamedrive tot de mogelijkheden (afhankelijk van het aantal gasten op Kololo). Deze game drives kunnen alleen ter plaatse, in overleg, bij de receptie worden geboekt.

Contact

Staat uw vraag hier niet bij?

Neemt u dan gerust contact met ons op!

Beschikbaarheid & boeken

Bekijk de beschikbaarheid en boek uw verblijf bij Kololo Game Reserve

Online boeken