Talen nl/en
  • Kololo Game Reserve on Facebook
  • Kololo Game Reserve on Youtube
  • Kololo Game Reserve on Instagram
  • Kololo Game Reserve on Trip Advisor
Boek nu
direct online
je verblijf!
Boek nu
activiteit

Paardrijsafari

Horse safari
Horse Safari
Horse Safari
Informatie

Paardrijden tussen het Afrikaanse wild

Samen met Savannah Horse Trails biedt Kololo u de mogelijkheid om de schoonheid van de Waterberg te paard te ontdekken. U overnacht op Kololo, op 30 minuten rijden van Savannah Horse Trails.

De omgeving van de Waterberg verschilt totaal van de andere gebieden in Limpopo en is ideaal voor een verkenning vanaf het zadel. Er zijn open savannes, riviervalleien en rotsachtige hellingen met prachtige vergezichten.

Onder leiding van Carla Lucassen, uw professionele instructeur, trekt u te paard de Afrikaanse bush in. Tijdens uw rit ziet u het landschap veranderen en ontmoet u allerlei soorten Afrikaanse wild. Het is een ervaring die u nooit zult vergeten! Carla zal zorgen dat uw paardrijsafari aansluit bij het ervaringsniveau van u en uw mededeelnemers. Zo zullen beginnende ruiters in een aparte groep met een lager tempo worden geplaatst.

De paarden

De paarden leven vrij op het terrein van Savannah Horse Trails, waar ze op 1000 ha open veld kunnen grazen. In de ochtend komen ze naar de stallen waar ze hun dagelijkse verzorging krijgen. Hun hoeven, tanden, algemene gezondheid en welzijn wordt elke dag gecontroleerd. Na deze controle worden de paarden die een rit gaan maken apart gezet en de rest kan weer terug naar hun weide om van hun vrije bestaan te genieten.

Meer informatie over savannah horse trails

Sfeer Impressie

Wilt u weten hoe u een Paardrijsafari kunt combineren met een bushervaring op Kololo? Kijk dan naar het volgende voorbeeldpakket met Paardrijsafari en verblijf op Kololo Game Reserve. De Paardrijsafari is altijd in overleg met en na goedkeuring van Savannah Horse Trails.

  •  3 overnachtingen in Kololo
  • Ontbijt en diner in het restaurant
  • 1x Kololo game drive
  • 1x Welgevonden game drive
  • 2x Paardrijsafari in de ochtend (2 uur)

Dag 1: check-in bij Kololo Game Reserve

Na het uitpakken van de koffers gaat u op een late-middag game drive in Kololo. Tijdens deze tocht ziet u verschillende soorten Afrikaans wild zoals zebra’s, giraffen, koedoes, gnoes en vele andere zoogdieren en vogels. Halverwege stopt de ranger op een mooie plek voor een ‘sundowner’ en snack waarna u weer terugrijdt naar de lodge.

Dag 2: vroeg in de morgen gaat u naar Savannah Horse Trails waar u kennis maakt met Carla Lucassen en haar paarden. Carla neemt u mee op een 2 uur durende Paardrijsafari.

Terug naar Kololo rond lunchtijd. ’s Middags maakt u een Welgevonden Big Five game drive (3 uur). Welgevonden heeft een oppervlakte van 34.850 ha waar de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn en buffel) en een veelheid van andere diersoorten voorkomt.

Dag 3: opnieuw een vroeg vertrek in de ochtend voor een Paardrijsafari van 2 uur.

Terug op Kololo kunt u zelf bepalen hoe u de rest van de dag wilt doorbrengen. Maak gebruik van de wandelpaden en leer meer over de kleinere bewoners van de bush, stap op een mountainbike voor een sportieve rit of breng de dag lekker luierend door bij het zwembad.

Dag 4: check-out na het ontbijt.

- 2 uur, excl. transfers - Transport is op eigen gelegenheid. Wanneer u niet beschikt over eigen transport kan, afhankelijk van de lodge bezetting, transport naar de paardrijsafari worden bijgeboekt op de lodge.
R 700 p.p.*